Διατηρήστε τα online δεδομένα και τις προσωπικές πληροφορίες σας ασφαλή με την Toluna

Working for a more sequre internet experience

Με την άνοδο των επιθέσεων χάκινγκ (online προσωπικά δεδομένα που έχουν καταστραφεί ή κλαπεί), είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κρατάτε τα δεδομένα σας ασφαλή.

Στην Toluna το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά και αντιμετωπίζουμε τα δεδομένα σας με μεγάλη προσοχή.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές μας, δεν μπορούμε απο μόνοι μας να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας ασφαλή – χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας! Με αυτή τη σκέψη, έχουμε συγκεντρώσει τις 5 κορυφαίες συμβουλές για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.

1) Ενημερώστε τον κωδικό πρόσβασής σας σε τακτική βάση.

Η ενημέρωση των κωδικών πρόσβασης σημαίνει ότι ακόμη και στην περίπτωση που τα δεδομένα σας παραβιάζονται, οι χάκερ είναι λιγότερο πιθανό να έχουν τον πιο ενημερωμένο κωδικό πρόσβασης. Ενημερώστε σήμερα τον κωδικό σας Toluna.

2) Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Παραδόξως, δεν είστε ο μόνος που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το “password” ως κωδικό πρόσβασης, δεν είναι επίσης δύσκολο να μαντέψετε το 12345678. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το όνομα ή τα γενέθλιά σας ως κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε κεφαλαία, πεζούς αριθμούς και, αν μπορείτε, προσθέστε ειδικούς χαρακτήρες για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό ασφαλή κωδικό πρόσβασης.

3) Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης παντού!

Είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλα, αλλά αυξάνει επίσης τις πιθανότητές σας να σας χακάρουν σε πολλούς λογαριασμούς.

4) Ελέγξτε αν τα δεδομένα σας έχουν παραβιαστεί.

Ναι, αυτή η καταπληκτική (και δωρεάν) υπηρεσία σάς επιτρέπει να ελέγξετε αν τα στοιχεία σας έχουν υποκλοπεί απλά εισάγοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://haveibeenpwned.com σήμερα για να μάθετε.

5) Μην στείλετε στον γιο του βασιλιά της Νιγηρίας οποιαδήποτε χρήματα …

Και βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίγετε ούτε συνημμένα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Στην πραγματικότητα, μην ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνδέσμους ή συνημμένα από άγνωστες πηγές.

Α ναι, σχεδόν ξεχάσαμε, αυτός ο εξαφανισμένος ξάδερφος που χρειάζεται μόνο τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού για να σας στείλει μια περιουσία πιθανότατα δεν υπάρχει.

Διατηρήστε τα δεδομένα σας ασφαλή και συνεχίστε να επηρεάζετε τον κόσμο σας!

Η ομάδα του Toluna

Tags: , , , , , , , , , , , ,

%d bloggers like this: