Προσοχή στα email εξαπάτησης από διάφορες ιστοσελίδες

 

Αγαπητά μέλη,

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι έχουμε λάβει αναφορές σχετικά με παράνομες προσκλήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι είναι από την Toluna.

Θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε για το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν προέρχονται από την Toluna, ούτε τους συνεργάτες μας.

Πώς λειτουργεί η απάτη;

Αυτή η μέθοδος εξαπάτησης είναι συνήθως γνωστή ως phishing και μπορεί να παρουσιάσει ένα pop-up παράθυρο, όπως το παρακάτω!

scam-image

Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι είναι από την Toluna, προσφέρουν μεγάλα έπαθλα για έρευνες και έτσι καταφέρνουν ανυποψίαστους χρήστες να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες, ή προσπαθουν να τους δελεάσουν με μια ανταμοιβή, απαιτώντας από τους χρήστες να καταβάλουν ένα μικρό ποσό.

Πώς μπορούν οι χρήστες να αποφύγουν αυτές τις απάτες;

Η  ασφάλεια σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, και για αυτό παίρνουμε τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών στο Toluna.com, ωστόσο δεν μπορούμε να σας προστατεύσει από εξωτερικούς δικτυακούς τόπους.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα μέλη μας ότι:

  • Η Toluna δεν πρόκειται ποτέ να σας ζητήσει τα προσωπικά σας στοιχεία εκτός του Toluna.com.
  • Όλες οι έρευνες της Toluna φιλοξενούνται στον ασφαλή διακομιστή: http://ups.surveyrouter.com/
  • Η Toluna δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή χρήματα για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας ή για να παραδώσει οποιαδήποτε έπαθλα.
  • Η Toluna ποτέ δεν θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω τηλεφώνου για άμεση εμπορική συναλλαγή
  • Οι έρευνες της Toluna αποστέλονται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εγγεγραμμένους χρήστες ή / και δημοσιεύονται άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα μας http://www.toluna.com

 

 

Πώς να αναγνωρίσει τόπους phishing και emails

  • Εάν μια πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εσάς παραβιάζει τις παραπάνω προδιαγραφές, τότε πιθανότατα δεν είναι από την Toluna
  • Τα ύποπτα sites και τα μηνύματα που δεν περιλαμβάνουν τα συνήθη στοιχεία ταυτοποίησης Toluna (λάθος λογότυπο, λάθος αποστολέα e-mail κλπ) δεν έχουν σχέση με την Toluna

 

Εάν λάβετε τυχόν ύποπτα e-mails που υποστηρίζουν ότι είναι από την Toluna, παρακαλούμε να μην τα ανοίξετε, μην απαντήσετε πίσω, ή να τα διαβιβάσετε σε κανέναν. Αντ ‘αυτού θα πρέπει να τα διαγράψετε.

 

Αν έχετε ποτέ οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τυχόν δικτυακούς τόπους τρίτων που υπόσχονται έρευνες της Toluna ή ανταμοιβές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια που μπορεί να έχετε.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Η ομάδα του Toluna

 

Advertisement

Tags: ,

%d bloggers like this: